ES Business Academy - Consultancy - Bolu
KOSGEB Teşvikleri

KOSGEB Teşvikleri

Her girişimcinin bir hayali var; projesini hayata geçirmek, büyütmek ve verimli faaliyetlere imza atmak… Fakat bunu başarmak için bazı engelleri de aşmak gerekiyor. Parlak bir fikri olan birçok girişimcinin karşılaştığı problemlerden biri de sermaye azlığı olarak dikkati çekiyor.

 

İşte bu noktada KOSGEB devreye giriyor ve girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmelerine fırsat veriyor. Ancak KOSGEB yardımı almak, bazen sanıldığı kadar da kolay olmayabiliyor. Bu nedenle iyi bir hazırlık sürecinin gerekli olduğunu söylemekte fayda var.

Danışmanlık hizmeti, hayalini kurduğunuz projeyi gerçekleştirme adına sizi bir adım öne çıkarabilir. Peki, geliştirmek istediğiniz fikriniz ve projeniz varsa hangi konularda danışmanlık alabilirsiniz? Bu yazımızda KOSGEB danışmanlık hizmeti ile ilgili merak edilen bilgilere yer verdik.

KOSGEB Nedir?

KOSGEB, 1990 Yılında kurulmuş olan; iş fikri olup ancak maddi açıdan destek arayan kişilere / işletmelere teşvik destekleri veren bir kurumdur. KOSGEB kurumu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlıdır.

KOSGEB Desteği Nedir, Niçin Verilir?

KOSGEB desteği, iş hayatına atılmak isteyen kişilere verilen maddi yardımdır. Hibe ve kredi olarak girişimcilerin sahip olabileceği ekonomik temeli olan bir yardımdır. KOSGEB desteği, belli bir miktara kadar verilebilir; verilen miktar iş potansiyeline göre değişir.

KOSGEB desteğinin amacı, yeni fikirlerin hayata geçirilmesine katkıda bulunmaktır. Kişilerin hedeflerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak ve ülkedeki istihdamı artırmak, KOSGEB desteğinin ana amaçları arasındadır. İş kurma hayalinin önündeki en büyük engellerden biri olan sermaye konusunda girişimcilere yardım olur.

KOSGEB Danışmanlığı Hizmeti Nedir?

İş kurmak veya var olan işini büyütmek isteyenler, bazı önerilere ihtiyaç duyabilir. Bu öneriler, projelerin hızlı ve en kolay şekilde nasıl hayata geçirileceği ile ilgilidir. Girişimci olan ve girişimci olma potansiyeli taşıyan herkes, bu konuda yardım ve destek almak istediğinde KOSGEB danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilir.

KOSGEB danışmanlık hizmeti, KOSGEB tarafından verilen teşvik ve desteklerden yararlanabilmeniz için sunulan profesyonel danışmanlık hizmetidir. İşini büyütmek isteyen KOBİ'ler ve girişimciler, danışmanlık desteği ile hedeflerini daha kolay gerçekleştirebilir. KOSGEB danışmanlık desteği, iş hayatında başarılı olmak isteyen kişilerin fikir alabileceği profesyonel yardımlardan oluşur.

Hangi KOSGEB Projelerinize Hizmet Desteği Veriyoruz?

İş kurma hayaliniz varsa, desteklerimizden yararlanabilirsiniz. Destek ve danışmanlık programlarımız, hayaliniz kurduğunuz işin kapısını ardına kadar açabilir. KOSGEB projeleriniz için verdiğimiz destekleri aşağıda görebilirsiniz.

KOSGEB Girişimcilik Projeleri Nedir?

Değerlendirmek istediğiniz ve önü açık fikirlerinizi, KOSGEB girişimcilik proje desteğimizden yararlanarak hayata geçirebilirsiniz. Girişimcilik Projeleri Desteklerimiz başlığı altında farklı sektörlerde size yardımcı oluyoruz. KOSGEB Girişimcilik Projeleri; tekstilden internet ve yazılım sektörüne; gıdadan hafriyata kadar farklı alanlardaki fikirlerinizi gerçekleştirmeniz için verilen destekleri kapsar. Girişimci ve KOBİ'lere KOSGEB desteğinin alınması için çeşitli konularda yardımcı olur.

Faydaları neler?

Bu hizmetimizin ana amacı, KOSGEB desteği almanızı sağlamaktır. KOSGEB kredisi veya hibesi almak bazen girişimciler için oldukça zorlu bir sürece dönüşebilir. Bazen işi hayata geçirmek için plan ve programlar hazırdır; ancak tek eksik gerekli sermaye desteği olabilir. Eğer bu amacınızı gerçekleştirip önünüzde hiçbir engelin kalmamasını istiyorsanız, KOSGEB destek hizmetimize başvurabilirsiniz.

KOSGEB danışmanlık hizmetimizin en önemli faydası, bir an önce gerekli maddi desteği almanıza katkı sağlamaktır. Böylece hedeflerinizi gerçekleştirmek için bir an önce yola çıkabilirsiniz. Proje onaylatma garantili, işletme ve fikrinize özel danışmanlık hizmetimizden yararlanmak için hemen bizimle iletişime geçin.

Başvuru şartları neler?

Hizmetimizden yararlandığınız takdirde KOSGEB başvuru sürecinizi sizin adınıza biz yönetiyoruz. Danışmanlık servisimize başvuru şartlarınız, KOSGEB desteği alma şartları ile benzerdir. KOSGEB desteği almaya uygunsanız, bize başvurabilirsiniz. Bu konuda dikkat ettiğimiz kriterler şunlar:

  • 18 yaşından büyük olmanız
  • TC vatandaşı olmanız
  • Yüz kızartıcı suç işlememiş olmanız

Başvurmanız için ayrıca projenizin “Desteklenen Sektörler” içinde yer alması gerekir. KOSGEB resmi web adresine girerek Desteklenen Sektörler bölümünden fikrinizin KOSGEB tarafından desteklenip desteklenmediğini görebilirsiniz. Daha sonra uygulamalı girişimcilik eğitimi almanıza yardımcı oluyoruz.

Hizmetimizin ayrıntılarını ön görüşme aşamasında tarafınıza iletiyoruz. Böylece KOSGEB kredisi/desteği almanıza hazır hale gelmenize yardımcı oluyoruz. Bizimle iletişime geçerek kısa süre içinde KOSGEB’den hibe veya faizsiz kredi alma koşullarını tamamlayarak hedefe doğru ilerleyebilirsiniz.

KOBİGEL Projeleri Nedir?

Ülke çıkarları göz önüne alınarak işletmelerin desteklenmesidir. KOBİGEL projelerinden küçük ve orta ölçekli işletme/firmalar yararlanabilir.

kobigel projeleri

Bu işletmelerin kalkınmasını sağlamak, ekonomideki paylarını arttırmak amaçlanmaktadır. Bu proje KOSGEB Yönetim Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanıp sunulmuştur. KOBİ'lere özel olarak hazırlanan bu destek, KOBİ’lerin rekabet gücünü artırmak ve piyasa şartlarıyla yarışır hale getirmektir.

KOBİ gelişim destek programı KOBİGEL, ulusal ekonomi hedefleri doğrultusunda yüksek teknolojili iş modellerini teşvik etmektedir. Katma değer vaat eden projelerin kalkındıran KOBİGEL, günümüzde en çok başvurulan KOSGEB destek programlarından biridir.

Faydaları neler?

KOBİ'lerin işini büyümeleri ve daha verimli olmaları açısından oldukça önemli bir destek programıdır. Küçük ve orta ölçekli geliştiren KOBİGEL, aynı zamanda ulusal ekonomik çıkarların da korunmasını sağlamaktadır. İnovatif yatırımların geliştirilmesi ve modern iş faaliyetlerini teşvik eden KOBİGEL ile birçok KOBİ'nin potansiyelini maksimum seviyeye çıkarması hedeflenmektedir.

KOBİGEL danışmanlık hizmetimiz ile işletmenizi büyütmek için hemen harekete geçebilirsiniz. Danışmanlık hizmetimizden yararlanarak merak ettiğiniz ayrıntıları ilgili süreçte en hızlı şekilde öğrenebilir ve KOSGEB kredi başvurunuzu olumlu şekilde sonuçlandırabilirsiniz.

Başvuru şartları neler?

KOBİGEL desteğine başvurmak için başvuru formunu doldurmanız gerekir. Başvuru formu KOSGEB.gov.tr adresine doldurulur. Başvuru formunda eksiksiz olarak doldurmanız gereken bilgiler şunlardır:

  • Proje teklif çağrısı
  • İşletme adı
  • Veri No / T.C. kimlik No
  • Proje adı
  • İşletme yetkilisi adı soyadı
  • Proje yöneticisinin adı soyadı
  • Toplam proje süresi

KOBİGEL başvurusu için danışmanlık hizmeti almak isterseniz hemen ekibimizle iletişime geçin. Gerekli konular hakkında sizi bilgilendirdikten sonra çalışmalara hemen başlayarak kredi almanızı daha kolay hale getiririz.

İşletme Geliştirme Destek Programı Danışmanlığı Nedir?

Ekonominin kalkınması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin genel piyasa koşulları ile rekabet etmesi gerekiyor. Bu konuda yasal düzenlemeler mevcut ve işletmelerin desteklenmesi hususunda önemli adımlar atılıyor. KOSGEB, farklı projeler ile bu konuda önemli yardımlarda bulunuyor. İşletme Geliştirme Destek Programı, KOBİ'lerin geleceğine dair önemli yardımlarda bulunan bir destek programıdır. Küçük ve orta ölçekli işletmeler ve organizasyonlar, bu program ile kurumsal bir marka olma yolunda ciddi bir yol kat edebilir.

KOSGEB tarafından geliştirilen “İşletme Destek Programı’ndan yararlanmak için hazırlık aşaması gereklidir. Hazırlık ne kadar iyi olursa, KOSGEB desteği almak da o oranda kolaylaşır. KOSGEB İşletme Geliştirme Destek Programı ile işletmenizi daha da büyütmek istiyorsanız, hemen bize ulaşın. Böylece KOSGEB’den almayı umduğunuz maddi desteğe ulaşmanızı yardımcı olalım.

Faydaları neler?

İşletmenizin rekabet gücünü artırmak için işletme geliştirme destek programı danışmanlık hizmetimizden yararlanabilirsiniz. İşletme verimliliğinizi yükseltme konusunda KOSGEB tarafından sunulan destekler, geleceğinizi daha da parlak bir hale getirebilir. Bu desteği almak için yapmanız gerekenleri merak ediyorsanız, danışmanlık servisimiz her zaman yanınızda! Öncelikli ihtiyaçlarınızın belirlenmesinde rol oynayan fikir ve projeler hakkında bilgi almak için hemen bizimle iletişime geçin.

KOSGEB işletme geliştirme destek programı kapsamında vereceğimiz danışmanlık hizmetleri aşağıdaki gibidir:

  • Yurt içi fuar desteği
  • Yurt dışı iş gezisi desteği
  • Nitelikli eleman desteği
  • Tasarım desteği
  • Sınai mülkiyet hakları desteği
  • Belgelendirme desteği
  • Test ve analiz desteği
  • Enerji verimli motorların değişimi desteği
  • Bağımsız değerlendirme desteği

Başvuru şartları neler?

Bu destek programında 80,000 TL üst limite kadar yardım alabilirsiniz. Başvurmak için KOSGEB resmi web adresine giriş yaparak başvuru formunu doldurmak gerekir. Başvuru adımları şu şekildedir:

  • KOSGEB web adresinin sağ üst köşesindeki e-hizmetler (KOBİ/girişimci giriş) butonuna tıklamak
  • Açılan sayfadaki işletme geliştirme destek programına tıklamak
  • Program veri tabanına kaydolmak

Aklınıza takılan noktalarda danışmanlık firmamızdan yardım alabilirsiniz. İşletme geliştirme destek programı ile destek almayı kolaylaştırmak için de bizimle iletişime geçebilir, en başından bu programa daha iyi hazırlanabilirsiniz.

İşletme Büyütme Projeleri Nedir?

KOSGEB, işletmelerin büyümesini teşvik etme adına farklı destek ve yardım çalışmaları geliştirmiştir. Bunlardan biri de İşletme Büyütme Projeleri’dir. Bu proje dahilinde işletmesini büyütmek isteyen girişimciler, kredi ve hibe desteği alabilir. Eğer bu konuda profesyonel bir yardım talebinde bulunarak işletmenizi daha hızlı bir şekilde büyütmek istiyorsanız, danışmanlık hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Faydaları neler?

İşletme büyütme projesi desteği, esnaflar için büyük bir önem teşkil ediyor. Kendi işini kurmak isteyen sanatkar ve KOBİ'ler, KOSGEB’den aldıkları maddi yardım ile bu hayalini gerçekleştirebiliyor. Yeni bir iş yeri açmak, açılan işletmeyi daha da büyütmek vb. nedenler için işletme büyütme desteği, tam anlamıyla can simidi işlevi görebilir. Siz de iş yerinizi geliştirmek, geliştirirken zorluk çekmemek için KOSGEB desteklerinden yararlanabilirsiniz. Kredi desteği alma konusunda profesyonel danışmanlık firmamızı tercih edebilir ve daha kolay bir şekilde KOSGEB desteğinizi alabilirsiniz.

Başvuru şartları neler?

İşletme büyütme desteği almak için kendi iş yerinizi açmanız gerekiyor. İşinizi kurduktan 1 yıl sonra bu destek programına başvurabilirsiniz. Yeni işiniz için ya da ikinci şubeniz için de bu destek programına başvurma imkanınız vardır. Danışmanlık hizmetimizde bilgi ve birikimlerimizi destek almanız için size sunuyoruz. İşletme büyütme proje desteği almaya giden yolda önemli adımlar atmak için hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

KOBİ Finansman Destekleri Danışmanlığı Nedir?

KOBİ finansman desteği KOBİ'lere en uygun ekonomik yardımın sağlanması için geliştirilen KOSGEB programıdır. KOBİ'lerin verimliliği artması için finansman problemlerinin çözülmesi esastır. Bu noktada KOBİ Finansman desteği, esnaf ve KOBİ'lerin iş potansiyellerini genişletmeleri adına son derece faydalı olmaktadır. KOBİ finansman destek programı kapsamında alabileceğiniz kredi türleri aşağıdaki gibidir:

  • İşletme kredisi
  • Makine – teçhizat kredisi
  • Acil destek kredisi

KOBİ Finansman Destekleri danışmanlık hizmetimizi, bu konuda hedeflerini gerçekleştirmek isteyen girişimcilere sunuyoruz. Profesyonel bir danışmanlık servisi ile KOSGEB desteğinizi alabilir ve işletme hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Faydaları neler?

KOBİ finansman desteğinin işletmenize sunacağı faydalar:

  • Ekonomik/finansman sorunlarınızı çözme
  • Hizmette kaliteyi yakalama
  • Üretimi verimli hale getirme
  • Standartlara uyum sağlama
  • İstihdam yaratma
  • Yerel ve ulusal Pazar rekabetini artırma

Bu hedeflerinizi gerçekleştirme konusunda KOBİ finansman desteği işinize yarayabilir. Profesyonel ekibimizden finansman destek danışmanlığı alarak KOSGEB kredinizi umduğunuzdan daha hızlı bir şekilde alabilirsiniz.

Başvuru şartları neler?

  • KOSGEB veri tabanına kayıt olmak
  • Güncel KOBİ bilgi beyannamesi sunmak
  • Programda tanımlı işletme türlerinden biri olmak

Programda tanımlanmış işletme türleri:

  1. Girişimci işletmeler
  2. Stratejik işletmeler
  3. Öncelikli sektörlerdeki işletmeler

İşletmeler, KOBİ finansman desteğinden 3 yıl süreyle yararlanabilir. Süre sonunda yeniden aynı destek programına başvurulabilir. KOBİ finansman desteği ve KOSGEB kredileri hakkında bilgi almak için hemen bizimle iletişime geçin. Başvuru şartlarınızı yerine getirmek ve kredi almak için yapmanız gerekenleri kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

KOSGEB Belgelendirme Desteği

KOSGEB, diğer ISO belgelerinde olduğu gibi ISO 9001 belgesine sahip olmak isteyen işletmelere belgelendirme desteği verir. Böylece KOSGEB Kurumu, küçük ve orta ölçekli işletmeleri, genel kalite standartlarına kolayca uyum sağlama konusunda teşvik eder.

Hangi ISO belgelerine destek var?

KOSGEB destekli belgeler arasında ISO 27001ISO 13485 ve ISO 14001 belgelerini örnek olarak gösterebiliriz. KOSGEB destekli ISO belgeleri arasında yer alan önemli belgelerden biri de ISO 9001 sertifikasıdır. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

KOSGEB Desteği ile daha güçlü olun!

Girişimcilere destek olan KOSGEB ile siz de hedeflerinize daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. İşletmenize değer katabilir ve müşterilerinize daha kaliteli hizmetler sunma adına KOSGEB desteklerinden yararlanabilirsiniz.

KOSGEB kredileri, destek alımı ve başvuru şartları vb. konularda uzman çözüm ortaklığı için profesyonel ekibimize danışabilirsiniz. İşletme potansiyelinizi artırmak ve yeni fırsatları değerlendirme sürecinizi hızlandırmak için ihtiyacınız olan hizmetlerimizi en iyi şekilde sunmayı garanti ediyoruz.

KOSGEB Teşvikleri Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak ve Uygunluğunuzu Öğrenmek İçin Bizi Arayın!

ES Business Academy - Consultancy - Bolu